torstai 10. lokakuuta 2013

Spanieliliiton päänäyttely

Viime lauantaina 5.10. oli spanieliliiton päänäyttely Hyvinkäällä. Islan olin sinne ilmoittanut ja kehään Isla pääsikin. Uffe jäi nyt tänä vuonna pois, Uffen vuoro on sitten joulukuun voittajanäyttelyssä.
Tänä vuonna tuomarina oli hollantilainen Simons Alfons, kooikereita oli ilmoitettu 73 kpl: 16 pentua, 32 urosta ja 25 narttua. Mukava määrä punavalkoisia siis paikalla, vain muutama oli poissa. Pentuluokassa Kossi (Islan veljenpoika ja jotain sukua myös Uffelle...) pärjäsi hienosti, paras urospentu ja lopuksi vielä ROP-pentu! Hieno aloitus ekassa(??) näyttelyssä! VSP-pennuksi valittiin Roosnell kennelin kasvatti Iita. Onnea molempien ommistajille! :) Kovin montaa KP:tä ei tuomari jaellut ja saman oloinen tiukka linja jatkui uroksissakin, hyvin vähän tuli alkuun ERIä, vasta valioluokassa alkoi tulla punaista nauhaa ja SA:ta. Valioluokan voiton vei komea Cola (myöskin Uffen ja Islan yhteinen sukulainen), joka oli lopulta myös paras uros! Sertin saanut Benny valioitui ollen PU 3, urosten toinen oli veteraaniluokan voittaja Shanti ja neljänneksi sijoittui Uuke. Onnea!
Tuomari tutki koirat tosi tarkkaan ja saneli pitkät arvostelut. Narttujen alkaessa oltiin jo paljon aikataulusta myöhässä. Kooikereilla oli myös harjoitusarvostelija, joten sekin hidasti aika paljon. Uffen ja Islan yhteiset sukulaiset jatkoivat hienoilla tuloksilla, kun Nita voitti junioriluokan ERI:llä ja SA:lla, kaunis tyttö! Ennen valioita, SA:n saaneita narttuja oli vain kaksi. Isla sai hienosti ERI:n! Olin niin iloinen tyttösen esiintymiseen! Suurimman osan aikaa keskittyi vain minuun (siis nakkeihin) eikä juurikaan huomioinut muita koiria. Liikkeissä oli mulle vaikeinta pitää oikeaa vauhtia, Uffen kanssa on tottunut menemään täysillä, mutta Islan kanssa ei voi mennä kuin reipasta kävelyä. Varsinkin nyt kun leikattu jalka on kuitenkin toista hieman lyhyempi ja nopeassa vauhdissa koiran kävelytyyli muuttuu ei niin kauniiksi... Hyvin Isla kuitenkin meni ja seisoikin nätisti, oli siis ERI:nsä ansainnut. Valionarttujen sijoitukset tulikin suurena yllätyksenä, tuomari tykkäsi Islasta niin paljon, että tyttöhän sijoittui ensimmäiseksi! Mahtava fiilis oli kävellä ykköspaikalle kaiken kokemamme jälkeen. Ainahan Isla on ollut kaunis ja näyttelyissä pärjännyt, mutta tämä palkitsi minut siitä urakasta, joka on Islan kuntoutuksen eteen tehty! Parasnarttu-kehään menessä oli teoriassa vain kolme vaihtoehtoa voittajaksi, junnu- ja nuortenluokan voittajat ja Isla. Enpä silti oikeasti osanut odottaa, että Islasta tulisi myös narttujen paras, toiset kun olivat niin nättejä! Mutta niinpä me vain seistiin "ykköspallilla"! :D
ROP-kehään päästiin siis kisaamaan upeaa Colaa vastaan. Voiton olisin Colalle antanut enemmin kuin mielelläni, mutta tuomari antoi kuitenkin ROP-ruusukkeen meille!!
Isla siis voitti, ihan uskomatonta. Lähdin hakemaan hyvää kokemusta ja olin äärettömän iloinen jo pelkästään ERI:stä! Päivästä tuli siis pitkä, kun jäätiin odottelemaan vielä loppukehiä, jotka olivat sitten pari tuntia myöhässä...
Kuva: Suvi Tyynismaa
Kuva: Suvi Reini
Ekana Kossi pääsi esiintymän isoon kehään ja hienosti sijoittui toiseksi! BIS-VSP kehässä esiintyi sitten Cola ja sekin sijoittui hienosti neljänneksi! Vau, onnea Kati ja Marja-Leena sekä tietenkin kasvattaja Anne!!
Islan kanssa mentiin siis BIS-kehään päivän päätteksi, molemmat tosi väsyneinä. Mutta hienosti Isla kuitenkin jaksoi vielä esiintyä. Kun neljäs ja kolmas oli sijoitettu, olin jo varma, ettei kooikeria sijoiteta, niin kuin yleensäkin isoissa kehissä. Mutta tuomaripa ojensi sinisen BIS-2 ruusukkeen mulle! Mahtavaa, eipä ole ennen osunut kohdalle BIS-sijoitusta! :)
Uskomaton päivä kaikin puolin. :)
Cirtap's Unique Isla van Unika-K  BIS-2
Kuva: Suvi Reini

Seuraavana vuorossa on tosiaan voittaja-näyttelyt, joihin Uffe on ilmoitettu yhdelle päivälle.
Uffen kanssa olisi myös tarkoitus päästä vähän useammin agilitykentälle, jos saataisiin meidät vielä kisakuntoonkin ennen ennen Uffen "eläköitymistä". :) Seuran mestaruuskisoissa käytiinkin Uffen kanssa syyskuun alussa ja kivaa oli virheistä huolimatta. Syyskuussa oltiin myös Luonais-suomen spanielikerhon järjestämässä koulutuksessa, josta saatiin paljon hyviä vinkkejä treenattavaksi, kunpa vain pääsis useammin treenamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti