torstai 1. elokuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia, sekä eläinlääkärin odottelua...

Nyt piti oikein kalenteri kaivaa esille, jotta muistaisin mitä tässä välissä onkaan taas tapahtunut... Luvassa siis luotteloa tapahtumista... :)

Islan lääkäriaikaa päädyttiin kuitenkin siirtämään reilulla viikolla eteenpäin Islan hyvän voinnin vuoksi. pH oli laskenut eikä oireita juuri ollut, niin tuntui turhalta mennä lääkäriin heti. Lääkärikin oli sitä mieltä, että katsotaan ensin mitä normaali pH tekee jne. Lääkäri oli siis 19.6. ja pissanäytteestä löytyi edelleen virtsakiteitä sekä runsaasti kokkibakteereita. Nopea vilkaisu ultralla näytti ainakin pari virtsakiveä rakossa... pH:n lasku ei siis vaikuttanut mitenkään, vaikka toki oli hyvä asia. Aloitettiin taas siis ab-kuuri. Tällä kertaa vähintään kuukauden mittainen, jonka jälkeen taas uutta kontrollia. Onneksi Isla vaikuttaa tosi iloiselta ja muutenkin normaalilta, joten ei suurta hätää näytä oleva, vaikka onkin ikävä ja vaikeahoitoinen vaiva.
Samana päivänä oli Uffella hierojalle aika. Pientä jumia rintarangassa ja vähän enempi lannerangassa, mutta jumeja saatiin hyvin auki ja liike selässä oli parempi hieronnan jälkeen. Tässä vaiheessa eturahaslääkekuurista oli kulunut n. 2 viikkoa, jossa ajassa sen pitäisi alkaa tosissaan tehoamaan. Jossain määrin olin varma, että lääke on ollut tehokas, mutta täyttä varmuutta siihen ei vielä osattu sanoa, jumeja kuitenkin oli lannerangassa...

Seuraavalla viikolla olikin taas Islan aika Piiralle. No Isla on mielestäni nyt kesän aikana liikkunut hyvin, mutta Piira löysi kovastikin jumeja ja lukkoja... :( Niin rintarangassa, kuin lannerangassakin, myös SI-nivelet olivat arat. Isla olikin aiempia hoitokertoja levottomampi... Jumit saatiin kuitenkin Islaltakin hyvin auki. Toivottavasti alkaisi jo tuo virtsakiviongelma selvitä, niin voisi taas alkaa antamaan nivel-ravintolisiä!!

Heinäkuun alussa huomasin Islan rapsuttavan korviaan jatkuvasti. No hiivahan siellä kutitti.... Eläinlääkäri onneksi antoi reseptin puhelimitse, niin ei tarvinnut lääkäriin asti taas lähteä Islaa viemään. Hoidoksi saatiin 2 viikon kuuri korvatippaa. Antibioottikuurissa tuleekin sopivasti kuukausi täyteen, kun korvatippakuuri loppuu. Saadaan samalla kontrollikäynnillä molemmat tarkistettua. Ja toivon todella, että alkais Isla jo parantua!!!

9.7. oli sitten Uffen vuoro mennä fyssarin käsittelyyn ja kerrankin tuli hyviä uutisia! Kuulemma jotain pientä jäykkyytä löytyy edelleen, mutta vaikutti ihan eri koiralta kuin ensimmäisellä hoitokerralla! Pitkävaikutteinen eturauhaslääke on siis selvästi tehonnut ja kun eturauhasen kipu on hellittänyt, niin ovat lihaksetkin rennommat eikä ranka jumiudu sen takia. Saimme luvan lähteä varovasti aloittelemaan agilitya! Jee! Samalla viikolla tulikin käytyä sekä agilitykentällä että uittamassa Uffea. :)

14.7. Isla täytti 4 vuotta! Kyllä aika on taas rientänyt. :)


17.7. Vein Islan pissanäytteen tutkittavaksi ja viimein tuli tästäkin hyviä uutisia!! :) Ei löytynyt proteiineja, ei nitriittejä, ei kiteitä eikä verta!! Mikroskoopilla näytteen värjäämisen jälkeen oli juuri ja juuri havaittavissa pari kokkibakteeria muistuttavaa pistettä, muttei muuta! Viimeksi mikroskoopissa ei muuta näkynytkään kuin bakteereita ja kiteitä ja ihan ilman värjäystäkin näkyivät selvästi. Antibioottia päätettiin kuitenkin jatkaa, jotta tilanne ei pahentuisi. Ultra-aika on varattu 7.8., jolloin varmistetaan virtsarakon tilanne. Jos kivet ovat sulanneet antibiootti saadaan viimein jättää pois. Kyllähän sitä on jo nelisen kuukautta mennytkin!!
Lähes heti näiden hyvien uutisten jälkeen alkoi taas Islalla tassujen nuoleminen ja ranteista karvojen pureskelu... Eli ovat siis jalat kipeät. :( Aloitettiin sitten kipulääkekuuri eläinlääkäriin asti ja silloin olisi tarkoitus antaa taas Cartrophen pistos. Viime syksynä siitä ainakin oli apua. Jos kiviä ei enää löydy, niin saadaan myös alkaa suunnittelemaan Islan sterilisaatiota. Juoksut ovat todennäköisesti tässä kuussa, joten sterilisaatio menee ainakin lokakuulle asti. Myöskään heti Cartrophen pistoskuurin jälkeen ei saa tehdä leikkauksia verenvuotovaaran vuoksi. Pitää myös selvittää pistosten dopingaika, jospa saisin Islan vietyä Hyvinkään erkkariin, Uffehan on dopingilla sen eturauhaslääkkeen takia, onkin muuten Uffella eka vuosi kun tämä näyttely jää välistä... :(

Kylläpä se ensi viikon ultra jännittää! Pitäkää kaikki peukut pystyssä ja toivotaan parasta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti